su Srpski templari su uglavnom uspešni profesionalci: visoki državni službenici, članovi diplomatskog kora, više sveštenstvo, oficiri, lekari, inženjeri, profesori, naučnici, stvaraoci u kulturi i humanitarni radnici.

Naš red ne doživljavamo kao tajnu organizaciju jer je uredno registrovan i u Srbiji i na međunarodnom nivou. Naš rad nije ništa manje tajan ili javan od bilo koje slične organizacije, nevladine, ili pak političkih stranaka. Usuđujemo se da kažemo da smo mnogo transparentniji od njih, pošto svoju delatnost prikazujemo našoj javnosti kako preko zvaničnog sajta reda, tako i putem konferencija za medije i naše izdavačke delatnosti. U Reviji Templar opisane sve naše aktivnosti.

Mi smo nacionalno i verski odgovorna organizacija i kao takvima mnogo nam je stalo da naš rad približimo široj javnosti.

Član Viteškog Reda Templara se isključivo postaje preporukom nekog od članova Reda.

MOŽE LI PRIPADNIK DRUGE VERE DA PRISTUPI OSMTH?

– Ne. Redovno članstvo u OSMTH je isključivo hrišćansko, ali svaki čovek dobre volje je dobrodošao kao prijatelj i kao “pridruženi ili počasni član” iz nehrišćanskih verskih zajednica.

DA LI SU TEMPLARI SLOBODNI ZIDARI – MASONI?

– Ne. OSMTH nije Masonska organizacija, ali se ne ograđuje od kontakata sa Masonima.

DA LI JE OSMTH RED KATOLIČKE CRVKE?

– Ne. Red ima članove iz više hrišćanskih veroispovesti i smatra se hrišćanskom ekumenskom organizacijom.

DA LI JE OSMTH EZOTERIČNA SEKTA?

– Ne. Postoje ezoterične zajednice koje se pozivaju na srednjovekovni Red i rad Templara, ali OSMTH nema nikakvih dodira sa ezoterijom.

ŠTA OSMTH MOŽE DA UČINI ZA MENE?

– Pogrešno pitanje. Članstvo u OSMTH znači sadejstvo u zadacima organizacije.